64. Ungjilli dhe pastërtia seksuale

Dy burra ishin ulur në tavolinë. Njëri e mbante kokën ulur. Më në fund, burri i brengosur tha: “Çdo natë, unë shoh pornografi. E di se është gabim, por nuk gjej dot fuqinë për t’u ndalur. Jam lutur dhe i kam thirrur Perëndisë. I di vargjet që thonë se është diçka e gabuar. Ndihem i turpëruar dhe pyes veten, nëse jam vërtet i krishterë, apo jo. Po të isha në vend të Perëndisë, nuk do ta doja dhe nuk do ta pranoja veten time.”

Miqtë e mi, a ndiheni kështu ndonjëherë?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

63. Nevoja për miq

“Tiny” ishte 1 e 90 i gjatë dhe peshonte 128 kg. “Më pëlqen ushqimi”- thoshte ai. “Nuk dua të agjëroj, asnjëherë!” “Tiny” ishte pjesë e një grupi prej 4 personash, studentë kolegji, që po luftonin me përdorimin e pornografisë. Ata u zotuan së bashku, se nuk do të shihnin më pornografi, por gjithashtu, ranë dakord se, nëse ndonjë prej tyre do të binte, asnjë nuk do të hante ushqim për 24 orë. “Tiny” ra dakord me këtë zotim, por fjalët e tij të fundit, ishin: “Do ta bëj. Por, nëse ndonjë nga ju e prish marrëveshjen, do t’ia shtyp kokën!” (qesh) Po sikur të ishit ju, njëri prej këtyre djemve?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

62. Parimi i largimit me shpejtësi

Majku ishte ulur në tryezën e tij të punës, kur filloi rutinën ditore. Sekretarja hyri në zyrën e tij dhe i bëri të njëjtën pyetje: “Hej, bukurosh, kur do të hamë drekë bashkë?” Dreka ishte gjëja e fundit që i shkonte në mendje. Siç i kishte thënë dhe më parë, Majku iu përgjigj: “Asnjëherë. Jam i lumtur në martesë dhe kam dy vajza të bukura.” “E di,”- i tha ajo dhe u largua ngadalë, që Majku të shihte të gjitha format e trupit të saj. Majku kishte një histori të gjatë me përdorimin e pronografisë dhe gjithmonë tundohej prej saj. Një ditë, ajo filloi ritualin e përditshëm, por këtë herë, nga goja e Majkut dolën fjalë që as ai vetë nuk i priste. Çfarë fjalësh tha?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

61. Masturbimi

Ngritja e kampionëve është një program i dizenjuar nga burrat, për burrat dhe një nga gjërat që ne nuk bëjmë, është se nuk shmnagim çështjet e vështira. Sot do të vazhdojmë me serinë: Burrat dhe pornografia dhe do të bëjmë një bisedë biblike mbi vetëkënaqjen. Kjo është një temë e ndjeshme për disa dhe ne duam të sigurohemi që prindërit të largojnë fëmijët, në mënyrë që ata të mos e dëgjojnë këtë bisedë. Ne i shmangim termat e drejtpërdrejtë seksuale, por gjatë këtij diskutimi, fëmijët mund të ngrenë pyetje, të cilavë prindërit nuk janë gati t’u përgjigjen.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

60. Pornografia po plotëson një nevojë pj.2

Në programin tonë të fundit, diskutuam se si, edhe pse nuk e kuptojnë, pornografia plotëson një nevojë që burrat kanë në jetën e tyre. Lajmi i keq është aë ajo, shtiret sikur plotëson nevojat e tyre. Lajmi më i keq është se ajo, e pengon Perëndinë të plotësojë nevojat tuaja, për shembull, nevojën për një strehë të sigurt, nevojën për respekt dhe nevojën për të pasur një marrëdhënie të shëndetshme. Por lajmi i mirë, në fakt lajmi i mrekullueshëm është se me Perëndinë, të gjitha gjërat janë të mundura. Dëshira për të përdorur pornografinë, mund të mposhtet. Dhe ne jemi këtu për t’ju ndihmuar.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

59. Pornografia po plotëson një nevojë pj.1

Bobi kishte qenë në shërbesë për pak vite, kur një burrë i vjetër, i perëndishëm, shkoi për vizitë. Në fund të vaktit, burri e pyeti Bobin, nëse kishte ndonjë zonë të jetës së tij, që ai duhej ta ndryshonte. Pa shumë dëshirë, Bobi u përgjigj: “Dua të di, përse ende vazhdoj të shoh pornografi. E di se është gabim, por dëshira nuk më largohet.” Burri i vjetër iu përgjigj: Herën tjetër që të tundohesh, bëj këto dy gjëra: kërkoji Frymës së shenjtë se cila nevojë e jotja, po plotësohet nga pornografia?” “Nevojë?” Mendoi Bobi. “Pornografia po plotëson një nevojë?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

58. A isha në një sulm demonik? Pjesa 2

Programi ynë i fundit, ishte pjesa e parë, nga dy pjesët e diskutimit mbi luftën frymërore. Folën për Satanin, kush është ai, si dëshiron të na mposhtë dhe se si ai, di saktësisht si mund të na tundojë në fushën e epshit dhe pornografisë. Mësuam se cdo tundim, është krijuar për secilin nga ne, individualisht. Vazhdimisht diskutuam edhe mbi nevojën që kemi, për të veshur armaturën e plotë të Perëndisë, për të mbrojtur veten nga sulmet dhe tundimet e Satanit. Por ka disa gjëra që ne mund t’i bëjmë, ose mund të mos i bëjmë, të cilat na bëjnë të prekshëm ndaj tundimit.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

57. A isha në një sulm demonik? Pjesa 1

Një ditë, Semi vuri re kopertinën e një libri romantik që po lexonte e shoqja. Gruaja në kopertinë ishte seksi dhe dukej sikur po e shihte në sy. Ai hapi librin në një faqe dhe ndodhi që aty, përshkruhej një skenë seksuale mes kësaj gruaje dhe një mashkulli muskuloz. Semi ngeci aty dhe nga kjo, lexoi të gjithë librin, madje edhe cdo novelë romantike që e shoqja lexonte më pas. Kjo ndodhi 10 vite më parë. Ai donte të ndalte, sepse si i krishterë, e dinte se epshi ishte dicka e gabuar. Por, kur shihte librin tjetër, ai ndjente luftën që bëhej brenda tij, midis ndjekjes së Krishtit dhe epshit për gratë në ata libra. A ishte Semi thjesht i dobët, apo ishte në një betejë frymërore.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

56. Nuk mund t’i heq nga mendja ato imazhe

Poli shërbente në kishë, duke u uruar mirëseardhjen vizitorëve. Ai gjithmonë buzëqeshte. Ishte një njeri i lumtur, që e donte gruan, fëmijët e tij dhe Zotin e tij, por kishte një problem.  Ndërsa ishte duke bërë një punë, papritur atij i vinte në mendje imazhi nudo i një femre. Edhe pse Poli nuk kishte parë më pornografi, pak kohë pasi u bë i krishterë, ai nuk mund t’i ndalte dot këta imazhe që i vinin në mendje. Ai ndihej i mposhtur, i turpëruar dhe i pashpresë se gjërat do të ndryshonin ndonjëherë. Por a është e vërtetë kjo?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

55. Nuk e dija që ishte mëkat

Nëse do të thosha se, si burra, ju jeni qenie seksuale, a do të habiteshit? Ndoshta jo. Shumica nga ne e dinë këtë, që kur kanë qenë djem të rinj. Dhe mendoj se, edhe nëse ndonjë grua është duke na dëgjuar, as ajo nuk do të habitej. Por, po sikur të thosha se Perëndia na krijoi si qenie seksuale? Kur e vë fjalën “Perëndi” dhe fjalën “seks” në një fjali, a ndiheni në siklet?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.