10. JETO ME MË PAK SESA AJO QË FITON

Kur vjen puna te financat, je luftëtar, apo i stresuar? Në programin e sotëm do të diskutojmë për rëndësinë e jetesës me më pak nga ç’fitojmë. Pse është e rëndësishme kjo? Përgjigjen do ta shohim sot ne programin Ngritja e Kampionëve.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

9. PARAJA DHE KËNAQJA

Sot, do të flasim për një temë, që në Bibël përmendet më shumë se çdo temë tjetër: paraja. Dhe do të shohim sesi ndikon paraja në kënaqjen e njeriut. Qëndroni me ne për këtë diskutim të rëndësishëm në episodin e rradhës në programin Ngritja e Kampionëve.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

8. ÇDO BURRË ËSHTË NJË BULLDOG

Po nisemi në betejën kundër borxhit financiar, tundimit seksual, telasheve familjare, e të tjera. Prandaj, është jetike të kesh marrëdhënie personale me Krishtin. Çdo përkushtim dhe marrëdhënie tjetër në jetën tënde do të ndikohet nga kjo.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

7. SEKRETI DREJT NJË JETE TË NDRYSHUAR

A ke kaluar nga mediokriteti dhe jeta e krishterë e mërzitshme tek përpjekja e pandalshme për një marrëdhënie të përditshme dhe më të thellë dashurie me Perëndinë? Disave prej jush këto emisione ua kanë ndryshuar jetën. Për disa burra të tjerë, edhe pas dëgjimit të këtyre emisioneve, jeta është njësoj si më parë. Po atëherë, ku qëndron dallimi? Cili është sekreti që të të ndryshohet jeta?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

6. QËLLIMI I VËRTETË I LUTJES

Biri im, Jam Ati yt qiellor. E di sa shumë të dua, apo jo? Mos u mashtro dhe mos ki frikë, sepse dashuria ime për ty s’do të shterojë kurrë. Ti je biri im! Po punoj në jetën tënde sepse të kam birin tim. Klith drejt meje. Më pëlqen shumë kur të dëgjoj që lutesh. Të kam krijuar që të ecim së bashku dhe të flasim shpesh bashkë. Unë i shpërblej ata që më kërkojnë me çiltërsi. Ti je im bir. Të dua si një prej fëmijëve të mi. Asgjë s’e ndryshon dot këtë. Mos ki frikë dhe mo ki turp. Të gjitha mëkatet të janë falur dhe janë zhdukur nga sytë e mi.

Asgjë që mund të bësh nuk do ta ndryshojë ndonjëherë dashurinë e madhe që kam për ty”.

Përjetësisht i Yti, Perëndia.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

5. JU NUK KENI SEPSE NUK KËRKONI

Sot, do të përqendrohemi në thënien sfiduese që gjendet tek Jakobi, kapitulli 4 vargu 2. “Ju nuk keni, sepse nuk kërkoni”. Mos po thotë se nuk i kërkojmë Perëndisë mjaftueshëm? Çfarë mund t’i kërkojmë? Kush mund t’i kërkojë Perëndisë gjëra? Këto janë pyetje të rëndësishme dhe disa përgjigje do t’i diskutojmë ne programin e sotem.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

4. TË MENDOSH ME QËLLIM

Pa meditim, pa kohën e qetë përditë Bibla na ngecet në mendje, por nuk na e prek zemrën dhe nuk na udhëheq veprimet. Që t’i sherbej kishës time siç duhet kam nevojë të lutem – Martin Luther. Ka ndonjë urdhërim që duhet t’i bindem? Ka ndonjë premtim që duhet ta zotëroj? Ka ndonjë mëkat që duhet ta shmang? Ka ndonjë zbatim që duhet ta kryej?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

3. TË JESH NJË BURRË I FJALËS

Ndalo për një moment dhe mendo për diçka që ti e bën mirë. A je i mirë në punën që bën? A luan një instrument muzikor? Ndoshta je ekspert për të luajtur video-lojëra ose sporte. Por, a ke qenë gjithmonë i mirë, apo ato aftësi erdhën me kalimin e kohës – me përsëritje – ndoshta ke studiuar ose ke ndjekur konferenca dhe seminare. Cështja është se përsosmëria në cdo lloj aftësi kërkon përpjekje të qëllimshme. Po përsosmëria për të qenë një njeri i Perëndisë, a do të kërkonte më pak?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

2. PSE DËSHTOJNË BURRAT

Ne duam të klithim “Si ka mundësi që ndodhi kjo?” Ndoshta ne qëndrojmë të ulur në qetësi ndërkohë që bashkëshortja duke qarë i tregon pastorit për tradhëtinë bashkëshortore. Ose jemi të acaruar saqë shpërthejmë në zemërim drejt fëmijëve tanë … sërish. Ose pyesim veten se përse i thamë shefit që kemi ngatërruar raportin, ndërkohë që kishim harruar ta bënim. “Si ndodh kjo” Pse dështojnë burrat? 

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

1. TË GJESH TË VETMEN GJË

Të gjithe e dinë rëndësinë e kohës së qetë me Perëndinë, por nga t’ia fillojmë dhe si ta bëjmë të mundur në këtë kohë tejet të zënë? Fillo me 5 minuta lexim nga Bibla, 7 minuta mendo dhe reflekto për ato që lexove, dhe pastaj shkruaj mendimet kryesore. Përfundoje me 3 minuta lutje me Perëndinë.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.