4. TË MENDOSH ME QËLLIM

Pa meditim, pa kohën e qetë përditë Bibla na ngecet në mendje, por nuk na e prek zemrën dhe nuk na udhëheq veprimet. Që t’i sherbej kishës time siç duhet kam nevojë të lutem – Martin Luther. Ka ndonjë urdhërim që duhet t’i bindem? Ka ndonjë premtim që duhet ta zotëroj? Ka ndonjë mëkat që duhet ta shmang? Ka ndonjë zbatim që duhet ta kryej?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

3. TË JESH NJË BURRË I FJALËS

Ndalo për një moment dhe mendo për diçka që ti e bën mirë. A je i mirë në punën që bën? A luan një instrument muzikor? Ndoshta je ekspert për të luajtur video-lojëra ose sporte. Por, a ke qenë gjithmonë i mirë, apo ato aftësi erdhën me kalimin e kohës – me përsëritje – ndoshta ke studiuar ose ke ndjekur konferenca dhe seminare. Cështja është se përsosmëria në cdo lloj aftësi kërkon përpjekje të qëllimshme. Po përsosmëria për të qenë një njeri i Perëndisë, a do të kërkonte më pak?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

2. PSE DËSHTOJNË BURRAT

Ne duam të klithim “Si ka mundësi që ndodhi kjo?” Ndoshta ne qëndrojmë të ulur në qetësi ndërkohë që bashkëshortja duke qarë i tregon pastorit për tradhëtinë bashkëshortore. Ose jemi të acaruar saqë shpërthejmë në zemërim drejt fëmijëve tanë … sërish. Ose pyesim veten se përse i thamë shefit që kemi ngatërruar raportin, ndërkohë që kishim harruar ta bënim. “Si ndodh kjo” Pse dështojnë burrat? 

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

1. TË GJESH TË VETMEN GJË

Të gjithe e dinë rëndësinë e kohës së qetë me Perëndinë, por nga t’ia fillojmë dhe si ta bëjmë të mundur në këtë kohë tejet të zënë? Fillo me 5 minuta lexim nga Bibla, 7 minuta mendo dhe reflekto për ato që lexove, dhe pastaj shkruaj mendimet kryesore. Përfundoje me 3 minuta lutje me Perëndinë.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.