74. NJË VEPËR E PERËNDISË

Shumë prej nesh, kanë një vlerësim të natyrshëm për veprat e bukura. Qoftë një makinë klasike e ruajtur mirë, një punim në dru, apo një ndërtesë që pasqyron një projektim arkitekturor kompleks, veprat e bukura gjithmonë tërheqin vëmendjen tonë. Sidoqoftë, pavarësisht se sa të mahnitshme janë ato që krijon njeriu, Bibla thotë se ju dhe unë, jemi vepra të Perëndisë, të krijuara në mënyrë unike, nga Ai që krijoi universin. Por për ata që janë në Krishtin, të qenit një vepër e Perëndisë, është diçka edhe më e veçantë. Pse?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

73. QYTETAR I QIELLIT

Sot, do të doja ta filloja me një pyetje: Cila është kombësia juaj? Qytetarë të cilit shtet jeni? Nëse keni udhëtuar në një vend tjetër, kur keni mbërritur në kufi, dikush ju ka pyetur për qytetarinë, apo shtetësinë tuaj. Pastaj, keni paraqitur provën që vërteton shtetësinë tuaj, që zakonisht është pashaporta. Por pashaporta gjithashtu, përfaqëson ligjet, rregullat, zakonet dhe gjithçka tjetër që i përket vendit tuaj. Në disa raste, në vende të ndryshëm, ju mund të jeni të dyshimtë. Por, po sikur të jeni qytetarë të qiellit?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

72. NJE KRIJESE E RE

A keni vënë re se të gjithëve u pëlqen të marrin gjëra të reja? Qofshin këto këpucë, ndonjë mjet i ri, kompjuter i ri, makinë e re, apo shtëpi e re, ne shpresojmë që ‘e re’ do të thotë një gjë më e mirë –  më pak avari, më shumë përfitime, apo diçka që na ndihmon t’i bëjmë gjërat më shpejt dhe më me efikasitet. Ndonjëherë, e reja mund të jetë e frikshme. Një punë e re apo një marrëdhënie e re, mund të sjellin shpresë për të ardhmen, por na bëjnë nervozë për momentin. Por, a keni dëshiruar ndonjëherë të filloni një jetë të re? Pa njollat dhe gabimet e së kaluarës? Pa fjalët lënduese të së kaluarës? Pa varësitë dhe zakonet e këqinj? Të zëvendësoni shqetësimin me gëzim?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

71. NDRYSHIMI PARADIGME ME I MADH

A e dini se ende ka njerëz që besojnë se toka është e sheshtë? Nuk po bëj shaka. Ata mendojnë se shkenca dhe qeveria, i kanë mashtruar. Ndërsa shumica e njerëzve, në të kaluarën dhe në të tashmen, besojnë se toka është e rrumbullakët, ata që besojnë se është e sheshtë, nuk e ndryshojnë pikpamjen e tyre. Prej shekujsh, kjo ishte e vërtetë edhe për njerëzit që besonin se toka ishte qendra e universit. Një njeri me emrin Ptoleme, zbuloi se toka rrotullohet rreth diellit. Verifikime të mëvonshëm shkencorë mbi këtë çështje, sollën një ndryshim të madh në mënyrën se si njerëzit e përceptonin botën. Një ndryshim i madh në proçesin e të menduarit, është quajtur ndryshim paradigmë ose ndryshim modeli. Ptolemeu solli një ndryshim të tillë, të madh. Por a e dini se kush ka shkaktuar ndyshimin paradigmë më të madh?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

70. NDJEKJA E JEZUSIT

Dua të mendoni për një çast për fëmijërinë. A e keni luajtur një lojë që quhet: “Ndiq drejtuesin”? Nëse jo, rregullat ishin të thjeshtë. Zgjidhej një drejtues dhe të gjithë fëmijët e tjerë, viheshin në rresht dhe ndiqnin drejtuesin. Qëllimi i lojës ishte të ndiqnim drejtuesin dhe të imitonim çdo gjë që bënte ai. Për shembull, nëse drejtuesi kthehej majtas, të gjithë në rresht, do të ktheheshin majtas, kur arrinin në pikën ku ishte drejtuesi. Nëse drejtuesi kërcente me një këmbë, të gjithë do të kërcenin me një këmbë. Nëse nuk e ndiqnit drejtuesin dhe nuk bënit saktësisht atë që bënte ai, dilnit jashtë loje. Ishte një lojë shumë gazmore, por ndoshta, ju po pyesni: “Ç’lidhje ka kjo me programin e sotëm?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

69. Përballja me të kaluarën

A keni thënë, apo bërë ndonjëherë diçka për të cilën jeni penduar? Nëse merrni frymë, përgjigja ndoshta është PO. Ne do të pendohemi për diçka dhe kjo gjë, përfshin edhe njerëzit në Bibël. U habitët? Një shembull është Apostulli Pal, që ka shkruar pjesën më të madhe të Testamentit të ri. Ja se çfarë shkroi ai tek Galatasve kapitulli 1, vargu 13: “Sepse ju keni dëgjuar për sjelljen time të atëhershme në judaizëm, si e përndiqja me egërsi të madhe kishën e Perëndisë dhe e shkatërroja.” Këto fjalë përshkruajnë jetën e Palit, para takimit të tij personal me Jezus Krishtin e ringjallur. Tek Veprat e Apostujve, kapitulli 9, Jezusi përgjithmonë dhe rrënjësisht, ndryshoi jetën e Palit. Por si u përball Pali me kujtimet e gjërave të tmerrshme që kishte bërë, kur persekutonte ndjekësit e Krishtit? Si mund të përballemi ne, me kujtimet e veprimeve mëkatarë, apo me lëndimet nga e kaluara?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

68. Krishti Jeta jonë

Ajo u bë një drekë e veçantë dhe një ditë e veçantë. Michael po hante në një restorant me një mik dhe kishte mundësinë të ndante për Jezus Krishtin, se si Ai vdiq në kryq për të dhe se si, duke u penduar për mëkatet e tij dhe duke e vënë besimin e tij tek Jezusi, mëkatet e tij mund të faleshin. Ajo që Michael nuk dinte, ishte se burri në tryezën pranë tyre, e kishte dëgjuar bisedën dhe kur po largohej, ai e prezantoi veten si të krishterë, që ishte duke u rimëkëmbur nga problemi me alkoolin. Michael tha: “Gëzohem që të njoh. Unë jam Mike, një fëmijë i Perëndisë.” Pastaj, Mike e pyeti burrin: “A do të doje që të ishte një i alkoolizuar që po rimëkëmbet, apo një fëmijë i Perëndisë?”

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

67. Krishti Zoti ynë

Në Ngritja e Kampionëve, ne shpesh flasim për Krishtin si Zotin tonë. Për të krishterët e parë, dorëzimi i jetës së tyre nën Zotërimin e Krishtit, ishte një vendim jetëndryshues. Sidoqoftë, ata e kuptonin konceptin e Zotërimit: Të kesh dikë që ka fuqi me jetën tënde. Gjatë kohës së Jezusit, Çezari e kishte deklaruar veten e tij zot. Në fakt, një përshëndetje e zakonshme, ishte: “Çezari është zot”. Çezari kërkonte përkushtim të plotë ndaj tij dhe Romës… ose ndryshe i priste vdekja. Por në shoqërinë e sotme, ku shumica e botës ka, liri të limituara, ne tentojmë të kemi një pavarësi të mendjes. Ne marrim vendimet tanë, në kohën tonë dhe sipas dëshirave tona. Por nëse është kështu, kush është vërtet, Zot i jetës sonë?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

66. Nevoja për Krishtin, Qengjin tonë

Semit i rrodhën lotët. Ai më në fund, pranoi se ishte i falur. Perëndia e kishte falur atë. Njëzetë vite më parë, Sam dhe shokët e tij të shkollës, hynë në një dyqan dhe vodhën paratë. Kur po dilnin, u doli përpara roja i dyqanit. Ata i zuri paniku, e goditën atë, u përpoqën të largoheshin me vrap, por u ndeshën përballë me policinë, që roja e kishte lajmëruar. Ata u arrestuan dhe kaluan kohë në burg. Për Sam-in, vjedhja dhe burgu ishin gjëra të këqija, por lëndimi i rojës, ishte ajo gjë që i rrinte vazhdimisht në mendje, madje ndonjëherë edhe në ëndërr. Sidoqoftë, vite më vonë, kjo ndryshoi, kur një koleg i krishterë i foli për Perëndinë dhe se si, përmes Birit të Tij, Jezus Krishtit, Perëndia ofron falje për të gjithë mëkatet e Sam-it. Sam pranoi Jezus Krishtin si Shpëtimtarin e tij dhe u bë një njeri i ri, me Krishtin si Zot të tij.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

65. Çfarë është një i krishterë?

Kur ju dëgjoni fjalën “i krishterë”, çfarë mendimesh ju vijnë në mendje? Gra të moshuara që shërbejnë në kishë? Njerëz që janë kundër çdo gjëje gazmore? Ndoshta mendoni për Billy Graham ose për Nënë Terezën. Ndoshta të krishterët, janë të afërmit, apo kolegët që gjithmonë, flasin për Jezusin dhe atë që Ai ka bërë për ta dhe se si edhe ju, keni nevojë ta keni Atë, në jetën tuaj. Ndoshta ka qenë një pastor i krishterë, që ju ka vizituar, kur ishit në spital. Apo një i krishterë që ju ka dënuar, për diçka që keni bërë. Ne të gjithë, kemi përvojat tona me njerëz që deklarojnë se janë të krishterë, por si duhet të jetë një i krishterë?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.