14. LUFTËTARI I PLAGOSUR

Kurrë s’do t’ua bëjë këtë gjë fëmijëve mi. Kurrë s’do të dehem dhe s’do ta rrah gruan. Kurrë s’do të kem aq borxhe sa të shes shtëpinë. Kurrë s’do ta shkatërroj martesën nga lidhjet jashtëmartesore. Kurrë s’do të punoj aq sa të anashkaloj fëmijët. Miku im, a ke dhënë premtime të tilla… dhe e ke patur të vështirë t’i mbash? S’je i vetëm.Sot, në Ngritja e Kampionëve do të shohim, ata që i quajmë “luftëtarë të plagosur”. Këta janë burra që e duan Zotin dhe duan të jenë burra të fortë për Zotin, por plagët e marra nga kjo botë e rënë i kanë bërë që të lëkunden, ose të vënë në dyshim faktin se mund të jenë ndopak të dobishëm për Perëndinë.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

13. KUR PERËNDIA DËSHIRON TË NDËRTOJË NJË BURRË

Ke kaluar ndonjë moment kur, pavarësisht se përpiqesh ta bësh gjithçka si duhet, të shkon gjithçka për keq? Nganjëherë, duket si e padrejtë, apo jo? Por mendo pak për jetën tënde të krishterë: çfarë ka ndodhur atëherë kur marrëdhënia jote me Perëndinë është rritur më shumë se kurrë? Shumë prej nesh kanë kaluar kohë të vështira. Duket sikur zërin e Perëndisë e dëgjojmë më qartë kur jemi në furrnaltë. Duket sikur kështu e kishte planifikuar Perëndia… dhe, në fakt… kështu është. Ne programin e sotem do të shohim se çfarë ndodh kur Perëndia dëshiron ta ndërtojë një burrë.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

12. RROKE JETËN E VËRTETË

Kështu ka thënë njeriu më i pasur dhe më i mençur që ka jetuar ndonjëherë: “Ki besim tek Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështet në gjykimin tënd; pranoje në të gjitha rrugët e tua, dhe ai do të drejtojë shtigjet e tua”. E njeh këtë citim? Sot, do ta përfundojmë serinë për trajtimin e parave në mënyrë biblike, duke shqyrtuar sesi të jetojmë jetën me bollëk që përmendi Jezusi.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

11. FINANCAT, PIKËVËSHTRIMI I BALANCUAR

Në programin e sotëm do ta vazhdojmë diskutimin për trajtimin e parasë në mënyrë biblike duke shqyrtuar këndvështrimin biblik për të pasurit dhe të varfrit si dhe konceptin e begatisë biblike.

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.