71. NDRYSHIMI PARADIGME ME I MADH

A e dini se ende ka njerëz që besojnë se toka është e sheshtë? Nuk po bëj shaka. Ata mendojnë se shkenca dhe qeveria, i kanë mashtruar. Ndërsa shumica e njerëzve, në të kaluarën dhe në të tashmen, besojnë se toka është e rrumbullakët, ata që besojnë se është e sheshtë, nuk e ndryshojnë pikpamjen e tyre. Prej shekujsh, kjo ishte e vërtetë edhe për njerëzit që besonin se toka ishte qendra e universit. Një njeri me emrin Ptoleme, zbuloi se toka rrotullohet rreth diellit. Verifikime të mëvonshëm shkencorë mbi këtë çështje, sollën një ndryshim të madh në mënyrën se si njerëzit e përceptonin botën. Një ndryshim i madh në proçesin e të menduarit, është quajtur ndryshim paradigmë ose ndryshim modeli. Ptolemeu solli një ndryshim të tillë, të madh. Por a e dini se kush ka shkaktuar ndyshimin paradigmë më të madh?

Vizito faqen tonë të web-it www.burraluftetare.al/podcast për të dëgjuar këto mësime me vlerë. Qëndroni me ne në Radio 7 të shtunën ora 9:00 dhe të dielën në Radio Emanuel ora 16:00.

Comments are closed.